همانطور که در پستهای قبلی ملاخظه نمودید برای شروع کار با سیستم حسابداری نیاز به تعریف حسابها و تفصیلیها داریم، همچنین با توجه به استفاده از سیستم نرمافزاری خوش تعریف نوسا، با تفصیلی یونیک نیز آشنا شدیم، از آنجا که یکی از مزایای درخت تفصیلی مستقل، شناور بودن آن میباشد. علاوه بر تعریف حساب و تفصیلی باید مشخص نماییم چه حسابی با چه تفصیلیهایی مرتبط است. پس مراحل کار را به شرح زیر دنبال خواهیم نمود.
الف - تعریف حسابها
ب - تعریف تفصیلیها
ج - ارتباط حساب با تفصیلیها
الف: تعریف حساب: برای تعریف حساب در سیستم مالی نوسا به شکل زیر اقدام مینماییم.ابتدا وارد منوی حساب، قسمت درخت حسابها میشویم.
در تعریف یک حساب باید به گنجایش آن حساب از نظر تعداد زیر گروه نیز باید توجه داشت، در این شرایط اگر وضعیت زیرگروه را یک رقمی در نظر بگیریم، تعداد زیر گروه حسابی که در حال تعریف آن هستیم از 1 تا 9 خواهد بود، اگر دو رقمی انتخاب نماییم، تعداد زیرگروه قابل تعریف از 1 تا 99، اگر سه رقمی باشد، تعداد زیرگروه حساب در حال تعریف از 1 تا 999 و .... خواهد بود.
نکته: آخرین حسابی که تعریف مینماییم و قرار است در سند از آن استفاده نماییم را باید فاقد زیرگروه تعریف نماییم.
ب: تعریف تفصیلیها: مانند تعریف حساب مراحل بالا را انجام میدهیم.
ج: ارتباط حساب و تفصیلی: همانطور که قبلا اشاره شد، قرار نیست تمام حسابها با تمام تفصیلیها در ارتباط باشند، پس در این مرحله باید مشخص کنیم کدام حساب با کدام تفصیلی در ارتباط است ، برای این کار به منوی حساب رفته حساب مورد نظر را انتخاب میکنیم، سپس با انتخاب آیکن وارد محیط ارتباط حساب با تفصیلی میشویم، حال با استفاده از آیکن اقدام به انتخاب تفصیلی یا تفصیلیهای مورد نظر مینماییم.
نکته: تفصیلیها با توجه به ماهیتشان و اینکه در طول دوره مالی اضافه یا کم میشوند، منطقی نیست که تک به تک آنها را با حسابها ارتباط دهیم، بنابراین بهتر است حساب مورد نظر را با سرگروه تفصیلی ارتباط دهیم.
پس از تعریف حسابها و تفصیلیها و ارتباط تفصیلیهای مورد نظر با حسابها، مراحل ابتدایی برای ثبت اسناد مالی انجام شده است، در پستهای بعدی به موارد تکمیلی تعریف حساب و تفصیلی خواهیم پرداخت، سپس وارد محیط سند خواهیم شد.
برای آشنایی با کدینگ نمونه میتوانید از طریق لینک نمونه کدینگ حسابداری اقدام نمایید.
بسسیار مفیسد و عالسی بود س
خدا خیرتون بده